Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън предупреди, че трябва да има подобрения в комуникацията между него и отбора му Мерцедес след третото място на британеца в Гран При на Бахрейн.

Големият конкурент от Ферари – Себастиан Фетел спечели откриващите 2 кръга на шампионата, с което отново доказа, че ще има битка между четирикратните шампиони при конструкторите и „черните кончета”. В Бахрейн Хамилтън нямаше особен шанс да се бори за победата, тъй като наказание от 5 позиции го остави 9-и на стартовата решетка.

Фетел: Успях да се преборя за победата

За да направи максимума британецът опита стратегия с едно спиране в бокса и можеше да успее, стига от Ферари също да не се пренасочиха към подобна тактика. Хамилтън смята, че е бил в състояние да отправи по-сериозно предизвикателство, ако между него и хората в бокса диалогът е бил по-добър.

„Преди Китай трябва да поработим върху връзката помежду ни, защото тя става дори по-важна отколкото прецизното подаване на информация”, заяви Хамилтън. „В момента тя се намира на етап, който може да коства позиции и съответно точки за първенството.”

Хамилтън изненадан: Ферари са по-бързи от нас в правите

„Ще седнем и ще обсъдим последните две състезания. Различните пилоти се нуждаят от различна обратна връзка, някои получават повече от други. Ако сте слушали моята радио комуникация (по време на състезанията – б.р.) през годините, не получавам кой знае колко, но има мигове, когато се нуждая от нещо повече. Ще работим върху това и ще подобрим комуникацията. Трябва да изясним как ще действаме, защото аз не искам от бокса да ми говорят, когато няма нужда от това”, добави Хамилтън.