Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън идентифицира изненадваща силна страна в представянето на Ферари при вчерашния двоен триумф на „черните кончета”  в квалификацията за Гран При на Бахрейн. Британският ас на Мерцедес заключи, че болидите на италианския тим имат преимущество що се касае до чистата скорост в правите отсечки.

Не пропускайте днес от 18,10 часа вторият кръг за сезона във Формула 1 - Гран При на Бахрейн - в ефира на DIEMA SPORT, а също и онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA!

Себастиан Фетел се пребори за привилегията да стартира днешното състезание от първа позиция, а плътно до него в челната редица ще бъде съотборникът му Кими Райконен. Другият пилот на Мерцедес – Валтери Ботас допълни топ 3, а Хамилтън, макар и да даде 4-и резултат, ще потегли от 9-а позиция след наказание за смяна на скоростна кутия.

Фетел: Без малко да изтърва пол-позицията

33-годишният британец се надяваше да отмъсти на Фетел, който му отмъкна победата в първия старт за сезона – Гран При на Австралия, когато тъкмо актуалният световен първенец потегли от пол-позиция. С оглед на настоящата ситуация ще бъде много трудно за Хамилтън да се пребори за победата в Бахрейн, а той направи и по-тревожни наблюдения.

„Смятам, че случилото се в събота доказва на всички, които говореха за нашия „парти режим”, че бяха в грешка”, коментира Хамилтън. „Ферари свършиха страхотна работа през този уикенд, имат скорост, а като цяло за мен беше доста трудно в Бахрейн. Надявам се, че мога да преобърна събитията.”

„Дойдохме на по-гореща писта и често разликите бяха много малки, защото може би Ферари са получили ъпгрейд. Техният режим е също толкова добър като нашия. Както се видя, този уикенд на правите те са също толкова бързи, ако не и по-бързи.”

„Когато караш на писта, където е горещо, става много трудно да поддържа ниски температури в гумите. Те винаги са били добри именно в това”, заяви Хамилтън.