Последните коментари на Нико Розберг разгневиха бившия му съотборник във Формула 1 Нико Розберг. Пилотът на Мерцедес не се съгласи с думите на някогашния си колега, че титлата му през тази година ще дойде благодарение големия брой грешки, които допуснаха претендентите от Ферари и Себастиан Фетел.

Розберг, който успя да победи Хамилтън в дуел за световната титла през 2016-а, а сетне се прекрати кариера, посочи непостоянството на „скудерията” като главната причина за това Хамилтън да вземе 6 победи в последните 8 старта.

Естествено, 33-годишният британец, чийто взаимоотношения с Розберг сериозно се сринаха в годините им като съотборници, не остана длъжен. „Виждам, че много хора твърдят, че успехите ни идват даром, което отнема от работата, която вършим аз и момчетата от отбора”, контрира Хамилтън.

„Когато спечелих първата си световна титла, един от бившите шампиони каза, че ще бъде по-трудно да прибавя втора. А всяка следваща след нея беше все по-тежка и по-тежка, без значение, че ние ставахме по-добри.”

„Ще го кажа така: 2018-а е една от годините, на които най-много съм се наслаждавал предвид предизвикателствата, срещу които се изправих. Това би била титлата, с която бих се гордял най-много и която ще ценя повече от останалите”, заключи Хамилтън.

Британецът е лидер във временното класиране с 346 точки срещу 276 за преследвача Себастиан Фетел. Ако в предстоящото Гран При на Мексико Хамилтън завърши най-малко на 7-о място, то той би станал математически недостижим на върха.

Проследете 19-ия кръг от сезона във Формула 1 - Гран При на Мексико - с преките предавания на DIEMA SPORT и онлайн PLAY DIEMA XTRA!