Бившият световен шампион от Формула 1 Нико Розберг призна, че сам не може да повярва в спада на формата, който демонстрира фаворитът на Ферари Себастиан Фетел. Розберг добави, че ако в Мексико Люис Хамилтън и Мерцедес си осигурят предсрочно титлата  при пилотите, вината ще е изцяло на „скудерията”.

Макар че кампания 2018 стартира с преимущество за Фетел, след лятната пауза се наблюдава почти аналогично повторение на миналия сезон. Серия от пилотски грешки и неточни решения при определяне на стратегиите улесниха максимално Хамилтън, който в същото време натрупа серия от победи (6 в последните 8 старта) и сега има нужда да финишира най-малко на 7-о място, за да бъде математически недостижим.

„Всичко е в постоянството, а Фетел демонстрира тъкмо обратното. В последните месеци той изобщо не може да се „събере”, коментира Розберг, който надви Хамилтън за титлата през 2016-а, а после изненадващо сложи край на кариерата си.

„Говоря и за него, и за отбора. От лятото насам битката е толкова едностранчива, че чак е невероятно.”

„Нещата очевидно се развиваха в полза на Себастиан, който изглеждаше сякаш ще спечели шампионата. После изведнъж посоката се оказа съвсем друга, наблюдаваме тотална доминация. Всичко това е резултат от техните грешки.”

„Никога няма да надвиеш Люис по такъв начин, защото той просто не допуска грешки. Или ако прави такива, са много малко”, допълни Розберг.

Проследете 19-ия кръг от сезона във Формула 1 - Гран При на Мексико - с преките предавания на DIEMA SPORT и онлайн PLAY DIEMA XTRA!