Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън коментира пред медиите, че никога не си е поставял за цел да подобри рекорда на Михаел Шумахер. Британецът е почти сигурен шампион за този сезон, а трофеят ще е негов пети в кариерата, а това ще го направи №1 сред сегашните пилоти. Шумахер е със седем.
 
"Честно да ви кажа, това никога не е било моя цел. Започнах да се състезавам с цел да мога да се сравня с Айртон Сена, който беше пилотът, вдъхновил ме да се занимавам с моторните спортове. Статистиката на Михаел е невероятна и до неговия рекорд има още много време и е доста далеч. Пред мен има още много време, ще продължа да се трудя и да , да пратя това, което ми носи удоволствие, а след това ще видим", коментира Хамилтън пред grandprix247.
 
"Що се отнася до този сезон, то подходът към който се придържам дава отлични резултати и работи отлично. Искаме да спечелим Гран При на САЩ, това е напълно естествено. Зная какво правя, чувствам се добре, надявам се да спечеля", добави още британецът.
 
Четири кръга преди края на световния шампионат през 2018 година Хамилтън води с аванс от 67 точки пред втория Себастиан Фетел с Ферари. При успех тази година Хамилтън ще се изравни с Хуан Мануел Фанджо, който също има 5 титли.

Всичко най-интересно в поредния кръг от Формула 1 може да проследите в ефира на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA от петък до неделя. Първата свободна тренировка е от 18:00 часа.