Новият стар шампион във Формула 1 Люис Хамилтън настоя, че няма да подарява победи на своя съотборник в Мерцедес Валтери Ботас като един вид реванш за начина, по който финландецът му позволи да спечели Гран При на Русия по-рано през годината.

Германският отбор получи доста критики заради отборните нареждания, които даде, когато беше видно, че Ботас беше много по-бързият от двамата пилоти на трасето в Сочи. Този ход позволи на британеца да увеличи още повече разликата пред основния си преследвач Себастиан Фетел (Ферари). В същото време Ботас все още остава без победа по време на втория си сезон с Мерцедес.

„Отборът няма да даде подобно нареждане”, каза Хамилтън преди Гран При на Бразилия. „Ако аз се намирам в позиция (да му върна услугата – б.р.) – това не е въпрос, който съм обсъждал с Валтери – но не мисля, че той би искал да постъпя така. Той иска да спечели благодарение на своите усилия.”

„Така че не знам дали ще му правя много услуги с цел да му подаря победа, не мисля, че той има нужда от това. Смятам, че и сам е способен да го постигне”, допълни Хамилтън.