Само до преди дни британският пилот Люис Хамилтън твърдеше, че няма амбицията да гони рекордните 7 титли на германската легенда в моторните спортове Михаел Шумахер.

Вече петкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обърна плочата и вече има амбицията да гони рекорда на Михаел Шумахер от седем титли. 

33-годишният британец има договор за още два сезона с Мерцедес и се надява поне да се доближи до легендарния германец. 

"Опитвам се да не приемам нещата като даденост. Чувствам се много, много голям късметлия, че стигнах дотук. Имам още много работа докато достигна рекордите на Шумахер, но ще бъда тук още няколко години, така че защо не", заяви пилотът на Мерцедес.

С титлата през тази година Хамилтън се изравни с Хуан Мануел Фанджо, което означава, че само Шумахер е пред него. 

Британецът ще преследва и други два рекорда на легендата - за най-много победи и най-много подиуми. Люис има 71 първи места и 132 подиума общо докато пилотът на Ферери е с 91 успеха и 155 качвания на почетната стълбичка. 

"Михаел е все още доста по-напред в победите от мен, така че все още е най-великият. Фанджо, от друга страна, винаги ще бъде смятан от нас състезателите за кръстника. Да направи всичко това в едно толкова опасно време, моите уважения. За мен е чест да съм сред тяхната компания", завърши Хамилтън.