Актуалният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че може и да откаже да остане в настоящия си тим Мерцедес, след като някой ден реши да се оттегли от спорта.

33-годишният британец има контракт с германския тим до края на 2020 година, когато със сигурност темата за евентуалното му отказване ще бъде на дневен ред. За момента Хамилтън не дава много сигнали какви са намеренията му в тази връзка.

През 2018 година той завоюва своята 5-а шампионска титла, която го изравни с легендарния Хуан Мануел Фанджо.  Сега пред него остава единствено рекордьора Михаел Шумахер със 7 отличия.

Шефът на Мерцедес Тото Волф не е крил, че би желал да задържи британеца, но самият Хамилтън не е особено изкушен от това да има „лесна работа” като приближен до австриеца. „Не мога да кажа какво ме чака отвъд Формула 1”, заяви той. „Много спортисти и спортистки, когато престанат да се състезават, на практика приключват с нещо, което са правили цял живот.”

„Аз самият се състезавам от 8-годишен. Целият ми фокус е бил посветен на това. В свободното си време се опитвам да разбера с какво друго бих могъл да се занимавам. Естествено, ще ми бъде супер лесно да идвам на всички състезания, след като съм бил състезател, дори да бъда №2 след Тото Волф може би.”

„Състезавам се от години, наясно съм с нещата както всеки друг. Въпреки всичко съм по-заинтригуван да опитам нещо ново”, допълни Хамилтън.