Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен заяви, че на Люис Хамилтън му е много по-лесно да постига впечатляващи резултати и да печели титли, тъй като целият тим на Мерцедес се фокусира върху него, а същевременно му е осигурил и най-бързата кола.

21-годишният холандец направи поредица от изключителни състезания във финалния етап от сезон 2018 и индикира, че стига да бъде „въоръжен” със сносен болид, би могъл да бъде сред претендентите за титлата през идната кампания. Ферстапен приключи годината с 2 победи – в Австрия и Мексико, като общо 7 пъти стъпи на подиума.

„Не е въпросът в това дали съм готов или не (да се бори за титлата – б.р.)”, каза Ферстапен пред Ziggo Sport. „Трябва просто да разполагаш с правилния материал. Люис беше готов още в дебютния си сезон просто защото имаше на разположение наистина добра кола. Сега той кара и с доста по-малко напрежение.”

„Разполага с наистина добър болид, а неговият съотборник все едно го няма. Когато целият отбор е зад теб, става доста по-лесно. А колкото по-добра е колата ти, толкова по-лесно става.”

„През следващия сезон ще разполагаме с изцяло нов двигател (от Рено Ред Бул премина към двигатели на Хонда – б.р.). От известно време той бива подлаган на тестове, засега още изчакваме. Мисля, че изгледите са добри в сравнение с това, с което разполагахме към момента. Определено е доста по-добре”, добави Ферстапен.