Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се показа като изключителен джентълмен след последното състезание за 2018 година. Британецът отдаде дължимото уважение както към основния си конкурент Себастиан Фетел (Ферари), така и към оттеглящия се от шампионата славен ветеран Фернандо Алонсо.

33-годишният британец спечели състезанието с интересна стратегия, която включваше спиране още в 6-ата от 55-те обиколки. Въпреки това в нито един момент той не изпусна контрола върху събитията, каквото и да опитваха насреща неговите опоненти.

„Толкова съм щастлив в момента”, заяви Хамилтън след 73-ия успех в своята кариера (и 11-и през сезона). „Благодаря на всички, които ни подкрепяха през тази година.”

„Беше истинска чест и привилегия да водя дуел със Себастиан. Аз го познавам още от Формула 3, а той е честен пилот, който винаги се състезава от цялото си сърце. Имаше толкова много напрежение върху нас, така че не ни съдете по нашите недостатъци. Знам, че Себ ще се върне по-силен догодина.”

„Спирането в 6-ата обиколка? Инженерите винаги искат да минавам през бокса твърде рано. Те бяха твърде спокойни тогава, а колата някак не я усещах както трябва. Оказа се обаче, че те са били прави. Дължа им голяма благодарност.”

„Какво да кажа за Фернандо Алонсо? Той е истинска легенда. Невероятна привилегия е да бъда състезател, докато той самият се състезаваше. През целия уикенд ме питаха дали той ще ми липсва. За друг пилот не бих казал подобно нещо, но той ще липсва на спорта, а на мен - също”, допълни британецът.