Люис Хамилтън направи едно от най-добрите състезания в живота си. Пилотът на Мерцедес спечели надпреварата на Интерлагос след като стартира от десета позиция поради наказание от пет места назад на стартовата решетка. Преди това той беше дисквалифициран от петъчната квалификация заради техническо нарушение със задното крило на болида. Въпреки всички тези проблеми седемкратният световен шампион съкрати изоставането си от Макс Верстапен на 14 точки в оставащи три кръга до края на сезона.

„Първо, усещам какво беше да си ти през 2007. Много съм благодарен за подкрепата. Не съм имал такова посрещане от Силвърстоун насам. Тогава състезанието също бе много трудно. Каква надпревара, отборът свърши страхотна работа. Ботас също свърши страхотна работа и взе много добър актив от точки“, сподели Хамилтън.

Люис води ожесточена борба с Верстапен още от старта в Бахрейн и заяви, че не е очаквал победата.

„Натисках колкото се може по-силно от всяка една позиция, на която се намирах. Това е най-трудният ми уикенд, който някога съм имал в F1. Влизайки в тази надпревара не вярвах, че ще мога да съкратя разликата в шампионата. Днешният ми успех показва, че никога не трябва да се отказвам и да се боря до последно. Не съм печелил от дълго време и се чувствам, все едно го правя за пръв път“, каза Люис Хамилтън.