Люис Хамилтън отново завоюва полпозишън, и така ще тръгне първи и във втория старт за сезона във Формула 1 - за Гран При на Бахрейн.

Тренировките и квалификацията наблюдавахте на живо в ефира на Diema Sport 2. Състезанието е в неделя, от 18 часа, отново в Gong Play и Diema Sport 2.

След Хамилтън в Топ 10 в квалификацията завършиха последователно Нико Розберг, Себастиан Фетел, Кими Райконен, Даниел Рикиардо, Валтери Боташ, Фелипе Маса, Нико Хюлкенберг, Ромен Грожан и Макс Верстапен.

Това е 51-ви полпозишън за Хамилтън в кариерата му. Оказа се, че тази негова победна обиколка е била и най-бързата, правена някога на пистата в Бахрейн.

Наср, Харянто, Палмър, Магнусен, Перес и Ериксон отпаднаха в първата част от квалификацията. Паскал Верлайн до последно се надяваше да успее да влезе в следващия етап от квалификацията, но стана седмият отпаднал.

Наказаният Кевин Магнусен направи една обиколка, но без мотивация, заради наказанието си да стартира от края на колоната.

Стофел Вандоорн, заменил Фернандо Алонсо за Гран При на Бахрейн, се представи отлично, и влезе във втората част.

След като диктуваше темпото в голяма част от свободните тренировки, Нико Розберг бе най-бърз и на старта на квалификацията. Зад него останаха Люис Хамилтън, Даниел Рикардо и Себастиан Фетел.

За куриоз, зелените светлини не светнаха за начало на втората част от квалификацията. Вместо това, след известно суетене, се наложи ръчно, със зелен флаг, да се сигнализира за старта.

Данийл Квят отпадна първи във втората фаза от квалификацията, а Вандоор продължи да се представя отлично. Дженсън Бътън и Естебан Гутиерес станаха следващите отпаднали. Вандоорн се отказа от следващ опит, след като влезе в бокса, за да останат 11 пилоти на трасето.

Карлос Сайнц също не излезе отново на трасето, а след него отпаднаха и Макс Верстапен и Ромен Грожан.

Люис Хамилтън бе най-бърз в тази част от квалификацията, а най-впечатляващ в нея бе Нико Хюлкенберг, който със страхотно каране зае осмото място за Q3.

Кими Райконен записа летяща обиколка на начало на третия етап от квалификациите, а един по един започнаха да отпадат Хюлкенберг, Маса, Боташ и Рикиардо.

В Топ 4 останаха да се борят Райконен, Фетел, Розберг и Хамилтън.

Хамилтън обаче направи фантастична обиколка, с време 1:29.493 и издуха категорично конкуренцията.

Розберг ще тръгне втори, с 1:29.570, а трети и четвърти останаха съответно Фетел и Райконен.