В дните преди Гран При на Канада за 2019-а световният шампион Люис Хамилтън даде интервю, в което заяви, че се вижда „в кервана” за още 4-5 години. Това беше неговият отговор на въпроса дали вярва, че може да подобри рекордите на легендарния Михаел Шумахер по спечелени титли и постигнати победи.

Британецът вече натрупа 5 трофея на сметката си, които го изравниха с друга легенда на „кралските гонки” Хуан Мануел Фанджо. Над тях остава единствено Пилето с неговите неповторими 7 трофея, които обаче никога не са изглеждали под по-голяма заплаха. По същия начин стоят нещата и относно броя спечелени състезания, където Шумахер води с 91, а британецът има 77. Трябва да се отбележи, че неговата успеваемост (32,77%) на база общия брой участия е по-добър от този на германеца (29,55%).

Фактът, че Хамилтън има още 2 години по договора си с Мерцедес също не е за подценяване. До настъпването на 2021 година не се предвиждат значими промени в регулациите, а предимството на Мерцедес във всяко отношение изглежда стряскащо. Никой не обича да се отказва, докато печели наред, а Хамилтън показва дотук, че мотивацията му е по-висока от всякога.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!