Актуалният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън смята, че кариерата му съвсем не е към своя край и си постави амбициозната цел да изравни рекорда на Михаел Шумахер от 7 титли в шампионата.

34-годишният британец беше гост в популярното шоу на Дейвид Летърман в САЩ преди началото на сезон 2019 и сега се появи в епизод от Netflix сериите на Летърман, озаглавени „Моят следващ гост няма нужда от представяне”. За интервюто е ясно, че се е случило по време на зимната пауза, когато Хамилтън, въпреки статута си на фаворит, нямаше как да подозира, че Мерцедес ще стартира сезона с 6 победи от 6 старта, от които 4 бяха негови.

Настоящият договор на пилота с Мерцедес приключва в края на 2020 година, но вече няколко пъти британецът изяви желание да остане и отвъд този срок. „Михаел се отказа, когато беше на 38. Аз съм на 33 (към датата на интервюто – б.р.). В ума си определено мога да се видя как продължавам още 5 години”, коментира състезателят.

„Това, което ме тласка, и което чувствам, че може би липсва на съперниците ми, е огънят. Открива ми се такава възможност. С лекота бих могъл да се откажа и още сега, но чувствам, че това ще стане с цената на пропуснати възможности, щом няма да продължавам да се развивам и подобрявам.”

„Трябва да продължа дотогава, докато имам сили. И докато ми е забавно.”

„2018-а беше тежка, тежка година. В психологически план ги имаше тези огромни възходи, победи и успехи, но също така и големи сривове. Това е нещо, за което никога не съм говорил, но често се случва да се изправиш пред ментални пречки и нестабилности. Трябва да се държиш, когато удариш дъното, това се изисква от теб като атлет.”

„Ако си късметлия, можеш да откриеш силата, която лежи на дъното. Става дума за това как точно ще се изправиш, а не как си паднал”, добави Хамилтън.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!