Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че е можел да бъде далеч по-настъпателен във финалните обиколки от Гран При на Австрия. Британецът не успя да пребори Даниел Рикиардо за третото място, но все пак прие добре положителната промяна в болида по време на състезанието.

Оргазъм в болида? Няма друг като Дани Рикиардо

Трикратният световен шампион стартира от 8-а позиция заради наказание след смяна на скоростна кутия, но началната му стратегия не се оказа докрай успешна. С цената на много усилия и нерви Хамилтън все пак достигна до 4-а позиция, а преди 4-ия завой на предпоследната обиколка дори се изравни гума до гума с Рикиардо. Австралиецът съумя да хване вътрешната траектория и така да се защити.

Прецизен като хирург, Ботас устоя на всичко в Австрия

„Беше тежък уикенд, но мога да си призная, че намалих до минимум разликата, която Себастиан можеше да отвори в класирането”, каза Хамилтън.

„Колата беше страхотна днес. Можех да натиска през цялото време и дадох абсолютно всичко. Наистина не мисля, че остана кой знае какъв неоползотворен потенциал. Може би все пак бях твърде мек в битката с Даниел – оставих му прекалено много място. Това няма да се повтори.”

Лауда: Агресията между Хамилтън и Фетел само ще расте

„Отново изостанахме малко зад Фетел, но пътят е дълъг. Ще продължа да се боря и няма да се предам”, закани се Хамилтън.