Почетният президент на Мерцедес Ники Лауда смята, че напрежението между звездата на неговия отбор Люис Хамилтън и лидера в първенството Себастиан Фетел (Ферари) изобщо няма да намалява, а тъкмо обратното. Австриецът прогнозира увеличаване на агресията между двамата съперници.

Едно извинение и ФИА се смили над Себастиан Фетел

Инцидентът от Гран При на Баку вече седмици наред вълнува света на моторните спортове. Британецът призова за много по-сериозно наказание за Фетел, който се размина единствено с порицание, след като призна вината си и поднесе извинения пред трибунала на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА).

Нищо не е забравено, нищо не е простено между Фетел и Хамилтън

Не пропускайте днешния старт (9 юли) за Голямата награда на Австрия! Съсстезанието заочва точно в 15 часа наше време, а феновете могат да проследят 9-ия кръг от Ф1 за 2017-а чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY!

По-късно президентът на ФИА Жан Тод предупреди германеца, че при рецидив Фетел ще изпита много тежки последици. Колкото до Лауда, двукратният световен шампион изобщо няма съмнение в каква посока ще поемат отношенията между Себастиан и Люис.

Още една изцепка в стил "Баку" и Фетел го отнася

„Смекчената присъда на ФИА по отношение на Фетел е една покана за двамата да изразят агресията и емоциите си на трасето”, смята австриецът. „Това е просто перфектното условие за двама егонцентрични пилоти, които искат да маркират територията си. В дните си на състезател аз бих постъпил по този начин, защото ще знам, че ФИА няма да се намеси.”

„Логичното следствие от всичко е повече екшън на пистата, а точно това искат да виждат феновете”, заключи Лауда.