По всяка вероятност Формула 1 ще бъде с ново лого от следващия сезон. Това е поредната стъпка в промените, които новите собственици от „Либърти Медия” планират да направят.

Не всички решения на американците се посрещат с одобрение, като живото доказателство бе заплахата на Ферари да напусне първенството заради новите регулаци при двигателите, които влизат в сила от 2021 година.

Какво да очакваме от "Пирели" през 2018-а?

Сега списание „Форбс” предаде чрез своя бизнес кореспондент за Ф1 Крисчън Силт, че следващият ход на „Либърти” касае появата на Дейвид Хил. Той е бивш директор на медийния гигант „Фокс Спортс”. Той ще бъде нагърбен с това да отговаря за новите телевизионни графики и виртуалните реклами.

„Днес ние вършим професионално работата си, но смятам, че голяма част от това, което правим, не е било така различно и преди десет години, без значение дали става дума за графики, звук или ракурсите на камерите”, коментира шефът на Ф1 Чейс Кери.

Запознайте се с новия вундеркинд на Ф1

„Трябва да се уверим, че нашият продукт продължава да бъде поле за иновации и енергия, която вълнува и ангажира феновете.”

Определено първата промяна, която ще се забележи от всички, е подмяната на настоящото лого. Според руското издание „Спортбокс” лицензионният отдел на шампионата вече е регистрирал три потенциални нови емблеми.