Бившият световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел призна, че му е отнело известно време, докато свикне с живота след състезанията, след като се отказа от спорта в края на миналия сезон, предаде ДПА.

"След толкова дълго време по пистите за първи път имам нещо като всекидневен живот. Отне ми време, за да свикна", каза бившият германски пилот пред неделното издание на "Билд".

"В началото бе странно да не съм част от това. Но сего свикнал с това и следя спорта с голям интерес", добави той.

"Досега се чувствам много добре с решението си. Това, което ми липсва най-много е състезанието и напрежението", призна германецът.

35-годишният Фетел се състезава във Формула 1 от 2007 до 2022, като спечели четири световни титли, както и 53 победи в състезания.

"Особено ми харесва да прекарвам време с децата ми", каза Фетел, който е баща на три деца.

"Не знам", отговори той на въпрос дали ще видим отново лицето му във Формула 1 във връзка със спекулациите, че той може да се върне на ръководна позиция в отбора на Ред Бул, където той спечели четирите си титли.

Фетел каза още, че е щастлив, че последният му отбор Астън Мартин се справя толкова добре през сезона след няколко трудни години, като заместникът му Фернандо Алонсо завърши трети в четири от петте състезания до момента./БТА