Звездата на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел още отсега отправи интересен съвет към бъдещия си съотборник Шарл Льоклер. Германецът заяви, че през следващата година екипната работа помежду им ще бъде от ключово значение, ако „скудерията” наистина желае да разбие доминацията на Мерцедес.

Отдавна вече се знае, че ветеранът Кими Райконен напуска Ферари след последните 2 старта за настоящия сезон, за да се завърне в Заубер, откъдето стартира кариерата му във Ф1. Това значи, че за първи път, откакто Фетел премина при „черните кончета” през 2015-а, той ще има съотборник, различен от Ледения.

Със сигурност 21-годишният монегаск Льоклер не разполага с опита на финландеца, който си остава последният световен шампион на Ферари (2007). „Със сигурност ще бъде различно, защото Шарл не е Кими, а Кими не е Шарл”, каза Фетел.

„Той е млад, така че ще му се струпа много на главата, ще има много върху какво да мисли. Мисля, че отборът трябва да работи като екип на трасето.”

„Сигурен съм, че той ще иска да ме победи, както и аз да надвия него. Правилата са много ясно. Същото беше и с Кими. Мисля обаче, че ключът ще бъде екипната работа, защото, както вече отбелязах, той ще има много поводи за размисъл.”

„Аз съм негов съотборник, така че съм тук, за да му помагам. Ще бъда последният човек, който би опитал да скрие нещо от него или да играе игрички. Точно по тази причина се разбирах много добре с Кими, защото неговият подход е сходен. Така че ще видим”, добави Фетел.