Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел отхвърли твърденията, че завъртането му при битката за позиция с Люис Хамилтън по време на Гран При на Бахрейн е било плод на нерви и напрежение.

През миналия сезон германският състезател на няколко пъти се лиши от точки след свои грешки, а на „Сахир” видяхме поредния такъв случай. Хамилтън впоследствие спечели състезанието, макар и заради неочаквания срив в двигателя на другия пилот на „скудерията” Шарл Льоклер.

Новата грешна стъпка на 31-годишния Фетел вече започва да му изгражда реноме на човек, който се огъва, когато е поставен под напрежение. „Не мога да  повярвам, че гледаме съвсем същия Себастиан Фетел, който видяхме и през миналия сезон. Първо и преди всичко, тимът обърка стратегията и той се ядоса, после идва състезанието,  битка гума до гума и той се завърта съвсем сам и опропастява уикенда си. Трябва да намери начин да сложи край на това”, каза бившият световен шампион Нико Розберг. Самият Фетел обаче съвсем не е съгласен с тези оценки.

„Ако трябва да бъда честен, не мисля, че завъртането имаше нещо общо с напрежението”, заяви Фетел. „Бях изненадан, когато внезапно загубих контрол върху задните гуми, а когато се завъртях, вече беше твърде късно.”

„Със сигурност гледах ситуацията повторно. Грешката си беше моя и трябва да го осмисля този факт”, добави Фетел.

До този момент 4-кратният световен шампион не е стъпвал на подиума през 2019-а. Той завърши четвърти в Австралия и пети в Бахрейн.