Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел изрази своята решимост да подходи без притеснения към битката за титлата през настоящата кампания.

В Монако германецът постигна своята 3-а победа през сезона и води във временното класиране пред звездата на Мерцедес Люис Хамилтън. Представянето на Фетел дотук заслужава само суперлативи, а почетният президент на големите опоненти – Ники Лауда призна, че ако колата на Фетел продължи да се държи безупречно, то той ще спечели трофея.

Ники Лауда пожела проблеми за Фетел, защото иначе...

„Пътят, който има да извървим, е дълъг, но този факт не ме тревожи”, коментира самият Фетел.

„Честно казано, повече ме притеснява да се изправя на подиума и да погледна към отбора. На трасето присъства само малка част от екипа, но аз си мисля за всички, които се трудят в Маранело.”

Хамилтън опитва да посее интрига във Ферари

„Преживяхме доста тежки моменти миналата година, а сега всичко е на другия полюс. Тимът обаче си остава същият, хората са същите, така че всичко дължим на тях.”

„Просто в тези кратки мигове разбираш, че това е специална група от хора. Щом нещата вървят добре, трябва да продължим заедно и да се подсигурим, че няма да изпуснем набраната инерция”, допълни Фетел.