Почетният президент на Мерцедес Ники Лауда счита пилота на Ферари Себастиан Фетел за неоспоримия фаворит в битката за титлата във Формула 1.

Дотук четирикратният световен шампион се представя чудесно през 2017 година, като спечели 3 от първите 6 старта. Най-пресният му триумф беше в Гран При на Монако, където се пребори със своя съотборник Кими Райконен. Финландецът стартира от първата позиция на стартовата решетка, но впоследствие трябваше да се примири с второто стъпало на почетната стълбичка.

Хамилтън опитва да посее интрига във Ферари

Мерцедес, който доминираше в предишните 3 кампании, засега изостава от „скудерията”. Пилотите на немския тим – Валтери Ботас и Люис Хамилтън спечелиха другите 3 състезания, като британецът се отчете с 2 победи. В шампионата при пилотите лидер е Фетел, който има преднина от 25 точки  - 129 срещу 104 – спрямо Хамилтън.

„Фетел победи в Монако, защото беше по-бърз, когато Кими Райконен спря в бокса”, отчете Лауда. „Дали съм щастлив от този факт? Ферари винаги ще имат специално място в сърцето ми. Те бяха перфектни в Монако, а ние – не. Първенството засега върви по вкуса на Фетел, макар че до края остават много състезания.”

Беше ли ощетен Райконен в ГП на Монако?

„Дори в понеделник все още бяха ядосан на нашите проблеми. Трябва да разгадаем тези гуми. И друго стана ясно: Фетел трябва да започне да има проблеми, иначе всичко приключва. Ферари се намират в чудесна форма и ако тя продължи, разликата ще стане непосилна”, добави Лауда.