Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън очевидно се впусна в психологическа война с Ферари. Британецът заяви, че според него „скудерията” подкрепя по-явно Себастиан Фетел отколкото съотборника на германеца Кими Райконен.

В последните сезони темата за степенуването на пилотите в даден тим стана доста чувствителна. Във всеки тим се твърди, че подобно разделение няма, като и Мерцедес, и Ферари претендират, че позволяват на пилотите си да спорят свободно на трасето.

Според Хамилтън при „черните кончета” Фетел – лидер във временното класиране – се радва на привилегировано отношение. Дотук германецът записа 3 победи в първите 6 кръга, докато неговият партньор Райконен може да се похвали само с две стъпвания на подиума.

„На мен ми е ясно, че Ферари вече е избрал своя пилот №1, така че те правят всичко възможно, така че Себастиан да извлича максимума всеки уикенд”, заяви Хамилтън. „Тъй като неговата кола е водещата, ще е много трудно вторият автомобил (този на Райконен – б.р.) да го надвие, освен ако отборът сам не реши да фаворизира втория си пилот”, добави Хамилтън.