„Мисля, че имахме проблеми в началото на уикенда. Харесвам това трасе, но вчера всичко бе много трудно. Сега сме по-силни и това се случи в най-добрия момент. Колата ставаше все по-бърза днес. Благодаря на феновете. Много хубав ден за нас”, заяви Себастиан Фетел след квалификацията за Голямата награда на Канада във Формула 1.

За германеца това е четвърта спечелена квалификация за място в Канада и първа от 2013 година. За"Ферари пък това е първи полпозишън в Монреал от 2001 година насам.

Далият второ време Валтери Ботас заяви с усмивка: „Винаги е дразнещо, когато Ферари са с по-добър резултат, но както и да е. Започваме надпреварата от първа редица и това е добре за нас.”

„Много съм щастлив от уикенда до този момент. Колата работи много добре. Изоставаме от гледна точка на топ скоростта, но резултатът е много добър. От стратегическа гледна точка сме в добра позиция”, пък бяха думите на Макс Ферстапен, който ще стартира от трета позиция.

Себастиан Фетел с полпозишън за Гран При на Канада

Състезанието за Голямата награда на Канада във Формула 1 можете да гледате в неделя, 10-и юни от 21 часа по телевизия DIEMA SPORT 2 и в PLAY DIEMA XTRA.