Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен за пореден път показа, че отношенията между него и новия му съотборник през 2019-а Пиер Гасли са доста особени. Представянето на двамата състезатели още веднъж беше на двата полюса и в Гран При на Франция, където Ферстапен завърши 4-и, а Гасли беше едва 10-и, и то благодарение на санкция за Даниел Рикиардо (Рено).

21-годишният холандец заяви, че не желае да обсъжда проблемите, които съпътстват неговия колега от началото на годината. „Мога да говоря единствено за себе си”, категоричен беше водещият пилот на „червените бикове”.

„Нищо не мога да кажа за пилотирането на Гасли. Аз карам моята кола, а той – неговата. Всеки болид е различен. Това незабавно се забелязва.”

„Какви проблеми има той ли? Нямам представа дали има такива и, ако да, какви точно са. Като отбор просто имаме недостиг във всяко отношение”, добави Ферстапен.

Хладната реакция на холандеца идва след информацията от по-рано през годината, когато в родината на Ферстапен разкриха, че той се отказал да ползва телеметричните данни от работата на Гасли с болида на Ред Бул. Дотук 23-годишният французин търпи множество критики от шефовете си и бъдещето му в австрийския тим изглежда поставено на карта.