Ферари спира производството си за 2 седмици в Маранело и Модена от 16 март. Решението е във връзка с бурното разпространение на коронавируса в страната. Дейността си ще спре и тимът на Ферари от Формула 1.

Вече се появи информация, че всички тимове във F1 са се разбрали да останата под карантина до 29 март и да не работят във фабриките си. Заради COVID-19 бяха отложени първите 3 кръг от сезона в Австралия, Бахрейн и Виетнам.

В изявлението на италианския производител се казва, че всички дейности, които не са свързани с производството, и които трябва да осигурят продължаването на бизнеса, ще продължат. Отборът от Формула 1 спира оперативните си дейности.

„Искам да благодаря преди всичко на жените и мъжете, работещи във Ферари. Със своята огромна ангажираност през последните няколко дни те демонстрираха страстта и всеотдайността, която е определяща за нашата марка“, заяви изпълнителният директор на Ферари Луис Камилери.

„Заедно с нашите доставчици, сме осигурили нужното за момента производство на компанията. Решихме да предприемем тези действия от уважение към служителите ни. Мислим също и за нашите клиенти и фенове и се подготвяме за силен рестарт. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We’ll be back soon 💪 #essereFerrari 🔴

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) on