Критиките, които пилотът на Ферари Кими Райконен отправи към отбора след Гран При на Китай, не се приеха добре от ръководството. В отговор на казаното от финландеца президентът на компанията Серджо Маркионе доста отчетливо намекна, че формата на Ледения не е задоволителна.

Райконен нахока Ферари заради стратегията

Маркионе беше категоричен, че двете страни трябва да обсъдят последните 2 състезания, в които Райконен регистрира голямо изоставане от съотборника си Себастиан Фетел. Реално финландецът разполага със същия потенциал в болида си, но и в Австралия, и в Китай изоставането му от Фетел беше твърде голямо. 37-годишният Райконен все още няма подиум през годината, а договорът му изтича в края на сезона.

Хамилтън покори Китай като абсолютен властелин

„Ще имам разговор с Маурицио Аривабене (шефът на Ферари във Формула 1 – б.р.)“, коментира Маркионе. „Може би те ще седнат на масата, а той ще си поговори с Райконен. В Шанхай Райконен ми изглеждаше по-зает с други неща, докато Фетел беше по-агресивен на трасето.“

„Може би без колата за сигурност нещата щяха да бъдат различни. Дали нашата кола пасва по-добре на Фетел, отколкото на Райконен? Категорично не“, допълни големият бос на Ферари.