Отборът на Ферари не остана длъжен на големите конкуренти от Мерцедес, след като действащият световен шампион Люис Хамилтън си позволи да говори, че в „скудерията” разполагат с „трикове”, които правят колата им толкова бърза. Италианците контрираха,че от своя страна са забелязали гъвкавото задно крило на конкурента си и се надяват Международната федерация по автомоболизъм (ФИА) също да обърнала внимание.

В Мерцедес трудно приеха триумфа на Себастиан Фетел в Гран При на Белгия, който върна интригата в първенството след лятната пауза. Германецът спечели по категоричен начин, без значение че именно Хамилтън бе човекът, който потегли от полпозиция. Не е чудно, че Ферари тръгна в контранастъпление след изказванията на британеца, отправяйки явен намек, че Мерцедес също има свои „трикове”.

„Дали ние ще разследваме по-нататък? Това е работа на ФИА, не наша”, каза отборният шеф на „черните кончета” Маурицио Аривабене. „И без това сме заети да отговаряме на всички въпроси, които ни се задават на всяко състезание. Но да, забелязахме гъвкавото задно крило. Да видим дали то е убегнало на ФИА”, допълни италианецът.

Още по темата:

Хамилтън се удиви от "триковете" на Ферари

От Италия нататък Хамилтън е Батман, а Ботас - Робин