Актуалният световен шампион във Формула 1 не вярва, че ще намери у себе си желанието да преследва върховото постижение на Михаел Шумахер от 7 шампонски титли.

През 2017-а британецът за четвърти път в своята кариера бе коронован за първенец на планетата, след като се пребори със Себастиан Фетел от Ферари благодарение на убийствена форма през втората половина от сезона. Така той се доближава до само 1 трофей от втория по този показател – аржентинският пилот Хуан Мануел Фанджо. Дистанцията до Шумахер обаче е далеч по-сериозна.

Люис Хамилтън заговори за отказване

Рикиардо: Мерцедес спечели титлите на Хамилтън

„В момента просто не виждам как бих могъл да изравня рекорда на Шумахер”, коментира Хамилтън. „За да го задмина, ми трябват още 4 титли. За спечелването на моите 4 ми трябваха 10 години.”

„Нямам нужното желание, че да изравня Шумахер. Да се изравня с Фанджо ще бъде доста яко. Като се има предвид, че ще имам най-малко още 2 години пред себе си, това ще е моята цел и ще се постарая да я постигна.”

Хамилтън: Няма начин да ме видите във Ферари

„Когато остарея и погледна назад, не смятам, че броят титли ще бъде това, което ще ме определи като пилота, който съм. Според мен е друго. Става дума за начина на работа с отбора, как пилотирам болида, как всеки път се опитвам да извлека максимума от него – това е, което ме обрисува.”

Хамилтън прибра шампионския трофей

„Когато бях млад, си мислех, че на 28 години вече ще бъда семеен. Когато станах на 28, нещата тотално се промениха. Може би след 2 години ще си кажа: „Мога да правя това още 10 години”. Наистина се надявам случаят да не е такъв”, заключи Хамилтън.