Президентът на Ферари Серджо Маркионе продължи с атаките към ръководството на Формула 1 и по-специално състезателния директор Рос Браун.

По време на вчерашния коледен обяд в Маранело големият бос за пореден път подчерта, че не се шегува в заплахите си да извади отбора от шампионата. Една от причините е именно Браун, който според Маркионе се насочва към „методи, които са срещу ДНК-то” на спорта.

Ф1 премахма нежното пристъствие преди стартовете?

„Имам чудесни взаимоотношения с Чейс Кери (шефът на Ф1 – б.р.). Видяхме се преди десетина дни и имахме доста открит диалог”, коментира Маркионе.

„Това, за което хич не ми дреме,  е кога Рос Браун ще се появи и ще обяви, че се махат момичетата от стартовата решетка. И как точно трябва да бъдат конструирани двигателите и шаситата”, допълни италианецът.

„Този човек се държи като Мойсей, който чете Десетте Божи заповеди.  А когато аз се обадя на шефа на Мойсей, той ме уверява, че това е било само неговото лично мнение.”

Бъдещите нововъведения във Ф1 за 2018-а

„Затова не желая да се замесвам в подобен публичен диспут. Искам да седна и да говоря с хората, които всъщност взимат решенията. Няма да е от полза да замесвам медиите.”

„Когато Рос Браун ми твърди, че двигателите са били прекалено сложни, аз питам: „Какво очакваш, щом струват по 15 милиона евро?” „Либърти Медия” са прави, че трябва да подобрят шоуто. Не бях особено развълнуван от последното състезание за годината, защото в рамките на 50 обиколки нищо не се случваше. Това обаче не е по вина на двигателите.”

„В един идеален свят бих захвърлил всички правила в коша. Вместо това се стига до предложения, които биха довели до това колите да се различат единствено по цвят.  Ако това е бъдещето на Формула 1, то Ферари се нуждае от само 3 секунди, за да реши дали да си тръгне”, заключи Маркионе.