Отборът на "Хаас" ще обяви следващата седмица дали Мик Шумахер остава или напуска, каза шефът на тима от Формула 1 Гюнтер Щайнер.

Договорът на Шумахер, който е син на легендата на Ферари и седемкратен световен шампион Михаел, изтича в края на сезона, който приключва в Абу Даби на 20 ноември.

Слабата форма на германеца се потвърди от класирането в квалификацията за спринтовото състезание за Гран при на Сао Пауло, когато той завърши последен, докато съотборникът му Кевин Магнусен взе изненадващ полпозишън.

"Очаквайте съобщението през следващата седмица", каза Щайнер на фона на нарастващите спекулации, че решението на екипа е взето. Опитният Нико Хюлкенберг е сочен като вероятен негов заместник.

"Не ви казвам ден, защото тогава всички ще чакат този ден. Той ще стане следващата седмица", каза Щайнер.

Шумахер има спечелени 12 точки срещу 24 на Магнусен този сезон. Щайнер коментира още, че "почти го съжалява" след петъчните квалификации.

"Той свърши добра работа в първата фаза на сесията. Първите две обиколки бяха много добри, но след това със сухите гуми той просто не можа да се справи", заяви шефът на отбора.