Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас се изказа със суперлативи за представянето на неговия конкурент от Ферари Шарл Льоклер по време на състезанието за Голямата награда на Италия.

Финландецът опита всичко в арсенала си, за да изпревари 21-годишния монегаск, който удържа и се поздрави с победа на „Монца”. В хода на всичките 53 обиколки младокът беше притискан първо от Люис Хамилтън, а във финалните 11 тура и от Ботас, който беше въоръжен с несравнимо по-свежите гуми.

„Чух някои приказки по време на пресконференцията, но няма представа какво се е случило между Хамилтън и Льоклер”, коментира Ботас. „Със сигурност Льоклер знае как да се състезава твърдо. Когато си начело, няма никакъв начин да сдадеш позицията току-така.”

„За млад състезател той наистина е много костелив, което е добре да се види. Точно такъв се очаква да бъде един пилот на Ферари,” каза още скандинавецът.

Ботас със сигурност се надява победната серия на Льоклер да приключи скоро, защото в противен случай монегаскът може да застраши неговата позиция в индивидуалното класиране. Ботас е втори с 221 точки, докато Льоклер излезе на четвърта позиция със 182. Трети е Макс Ферстапен със 185.