Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас заяви, че се нуждае от повече почивка след изключителния тежкия от психологическа гледна точка сезон във Формула 1. Докато съотборникът му в Мерцедес Люис Хамилтън триумфира за пети път със световната титла, то финландецът не спечели нито една етапна победа, като завърши на пето място в генералното класиране при пилотите.

"Искам да си почина и да обмисля някои неща“, сподели той за Sky F1. ,,Беше изтощително от психологическа гледна точка“, добави Ботас. Формата на състезателя тръгна надолу, след като той бе близо до успех в Гран При на Русия на пистата в Сочи през септември.

В последния етап от календара на най-престижната автомобилна надпревара в Абу Даби, той финишира на пета позиция, като бе изпреварен от четирикратния световен шампион Себастиян Фетел с Ферари и съотборниците в Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо в заключителните обиколки. ,,Този сезон не се разви по начина, по който ми се искаше. Състезанието в Абу Даби обобщава всичко – стартирах добре, но след това загубих позиции“, завърши той.

Шефът на ,,сребърните стрели“ Тото Волф изрази притеснението си относно Ботас след края на състезанието в ОАЕ. ,,Мисля, че когато нямаш вече шанс за титлата и знаеш, че краят на сезона е близо, това те наранява психически. Надявам се, случаят с Валтери да не е такъв. Той отрича да е така, той е голям боец. През зимата ще разговаряме и ще се опитаме да го подготвим максимално добре за новата кампания“, сподели Волф.