Световният шампион във Формула Люис Хамилтън смята, че Макс Ферстапен може би ще участва в пълна степен в битката за титлата във Формула 1 през 2019 година.

Досегашният съотборник на холандския пилот в Ред Бул – Даниел Рикиардо се премести в отбора на Рено, но дори и той смята, че през настоящата година „биковете” могат и да се окажат въоръжени с болид, който е способен да ги върне на върха.

„Макс кара много добре през миналата година, доказа своето постоянство”, заяви Хамилтън, който през 2018-а спечели своята 5-а световна титла, изравнявайки се с легендата Хуан Мануел Фанджо.

„Той беше на върха с нас много, много пъти. Ако неговият тим си свърши работата и му осигури платформа, с която би могъл да се доближи още повече, то тогава, разбира се, че той ще участва в битката.”

Подобно гледище изрази и големият конкурент на Хамилтън през последните години – Себастиан Фетел. „Според мен той има всички съставки (за да бъде шампион – б.р.)”, коментира звездата на Ферари.

„Мисля, че на трасето има няколко момчета, които разполагат с подобни качества и Макс определено е един от тях”, добави Фетел.