Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен също се присъедини към комплиментите, които неговите шефове отправиха към новия доставчик на двигатели Хонда. Холандецът дори не изключи като възможност дори постигането на победа в Гран При на Австралия.

Холандецът имаше тежък последен ден на тестове в Барселона заради катастрофата, която Пиер Гасли направи, но като цяло двигателят на Хонда остави добри впечатления откъм надеждност.

„До този момент съм изключително доволен от кооперацията между Ред Бул и Хонда”, заяви Макс Ферстапен.

„Те работят наистина фокусирано и спокойно. Всичко, което поискаш от тях, се отнася до завода и се подобрява. Затова съм наистина щастлив.”

„Винаги ще го има въпросът как точно ще се представи двигателят, но видяхме от тестовете – на пистата и другите – как двигателят е много надежден и работи по начина, по който аз искам. Това ме прави щастлив.”

„Не се тревожа твърде много от изоставането спрямо Мерцедес и Ферари. Вярно, те са много бързи, но аз съм доволен от това, което имаме към момента. Дългите серии са много обещаващи, но, разбира се, Мелбърн е съвсем различна писта със собствени температури. Трябва да намерим отново верните настройки за колата. Сезонът е дълъг.”

„Победа на „Албърт Парк”? Ще видим в събота. Дано и в неделя сме на позиция. Ако съдим по дългите серии, всичко е много обещаващо, затова нямам търпение да започнат състезанията”, допълни Ферстапен.