Вторият пилот на Ред Бул Пиер Гасли все още не оправдава надеждите, които му се възлагаха. Французинът изостава като резултати спрямо колегата си Макс Ферстапен.

Сравнението в представянето на двамата пилоти и въобще вътрешната конкуренция в Ред Бул бе сред темите обсъждани в предаването на DIEMA SPORT 2 – „Формула 1 токшоу“.

„Факт е, че в началото имаше извинение на за по-слабото представяне на Пиер Гасли, сравнено с Ферстапен, свързано с начина му на управление на колата, връзката с инженерите трябваше да се изгради, но вече наближаваме средата на сезона, а той е с доста по-посредствени резултати. Макар че в последните състезания и с най-бързите му обиколки, не е чак толкова далеч поне от пилотите в челото“, коментира Иван Тенчев, който допълни:

„Мисля, че ще бъде поставен по-голямо напрежение този уикенд. Трябва да е много бърз и да излича качествата на колата. Мисля, че талантът е неразкрит до момента в Ред Бул. Ако се върнем назад в кариерата му, той е от пилотите, които се нуждаят от малко повече време. Дано покаже таланта си. Той има бързина. Неслучайно френската федерация застава зад него. Той не е от богато семейство, за да извърви пътя си. Биле е нужна друга подкрепа. Получава, просто защото е добър. Сега е големият му шанс, ако го проиграе, няма да е добре за него“.

Повече подробности може да намерите в прикаченото видео!

Следващият старт от календара на Формула 1 в Канада на пистата „Жил Вилньов“. Състезанието е на 9 юни. Тренировките, квалификацията, както и надпреварата може да гледате в каналите от пакета DIEMAXTRA и на платформата PLAY DIEMA XTRA.