Развитието на сезона за Макларън и прогреса на тима от началото на новата кампания бяха сред основните теми в предаването на DIEMA SPORT 2 - "Формула 1 токшоу". Анализаторът Иван Тенчев сподели своето мнение за развитието на сезона за Макларън.

Той коментира, че въпреки добрите резултати, не бива да се вадят генерални изводи за работата на новите фигури в отбора, Зайдъл и Джеймс Кий. Прогресът по-скоро се дължи на добре свършената работа в края на миналия сезон. Цялостното настроение в отбора се подобри като следствие на това и вече цари усещането, че тимът е тръгнал в правилната посока.

“Макларън в момента има по-добри резултати, в сравнение с Рено. Това дава допълнителна увереност, че ритъмът на работа се подобрява постоянно. Въпреки това все още има доста детайли за изчистване, за да може да се върнат сред наистина топ отборите във Формула 1. Трябва да се има предвид, че Маккларън изостават значително от отбори като Ферари, Мерцедес и Ред бул“, добави Тенчев.

“По отношение на точките тандемът Алонсо и Вандорн от миналия сезон са с предимство пред настоящото дуо на Норис и Сайнц на този етап на сезона. По средата на миналия сезон обаче беше открит сериозен проблем в шасито, което предизвика Макларън да са най-бавния отбор на правите. Това промени нещата в негативна посока и пренасочи усилията за работа по тазгодишния болид, което видимо дава позитивни резултати“, завърши обзорът Тенчев.

За повече подробности може да гледате в прикаченото видео от предаването “Формула 1 Токшоу"!

Следващият старт от календара на Формула 1 е в Канада на 9 юни.