Един добър резултат – изглежда това е всичко, от което Ферари има нужда тези дни във Формула 1. Досега Мерцедес демонстрира убийствена форма, печелейки всеки един от откриващите 6 старта, а Канада изглежда може би като последния шанс пред „черните кончета” поне да се „закачат” в битката за титлата.

Дотук второто място на Себастиан Фетел в Монако – дошло след наказание за Макс Ферстапен (Ред Бул) – е върховото постижение за тима, който няма пропуснат сезон във Ф1 от учредяването на шампионата. Много бързо в хода на сезона балансът на силите в челото претърпя метаморфоза в неприятна за Ферари посока.

Всяко следващо състезание, в което победата убягва, намалява драстично тежестта на амбициите, с които италианците влязоха в сезона. Канада изглежда като крайно подходящо място, където сушата да намери своя край. Характеристиките на „Жил Вилньов” пасват много добре на силните страни, които демонстрира болидът на „скудерията”. Скоростта в правите ще бъде важно оръжие, а същото могат да се окажат и нетипично високите за Монреал температури, които се очакват.

Преди 12 месеца тъкмо Себастиан Фетел триумфира тук и сега всички фенове на „черните кончета” мечтаят за повторение на триумфа. Дотук германецът има 10 участия, в които неизменно влиза в зоната на точките (2 пъти като победител и в други 3 като част от подиума) и не е отпадал нито веднъж. На фона на трудностите, които демонстрира Ферари в откриването и следването на точната стратегия в хода на състезанията, е много любопитно по какъв начин и Фетел, и неговият партньор Шарл Льоклер ще подходят, за да сложат край на премеждията.