Отборът на Алпин във Формула 1, собственост на Рено, може да се откаже от използването на двигателите, които лично произвежда. Според изданието Motorsport.com, от френския тим вече преговарят с различни доставчици на задвижващи системи, включитено и с Ред Бул, за да използват чужд двигател през 2026-а година.

"Биковете" все още са със задвижващите системи на Хонда, но от 2026-а година ще започнат да използват собствените си двигатели, по които вече работят от известно време. 

Алпин изживя много труден старт на настоящата кампания. Френският отбор не спечели точки в първите 5 старта от кампанията. През последните надпревари беше постигнат напредък, който обаче едва ли очарова висшето ръководство нa Рено.

Говори се, че в Рено изостават и по отношение на новата задвижваща система. Очакванията са френският производител да продължи да изостава и след началото на сезон 2026. Това може да накара Рено Груп да прекратят програмата си за двигатели в близко бъдеще и да се насочи към друг доставчик за отбора си във Формула 1.