Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че се надява шефовете на отбора да вземат по-скоро решение по въпроса кой ще бъде доставчик на двигатели през следващия сезон. По този начин испанецът индиректно притисна британския тим, показвайки, че развръзката може да повлияе върху крайното му решение.

Както е известно, договорът на Алонсо с Макларън изтича в края на годината и 35-годишният ибериец не бърза с подновяването му. Трите години на сътрудничеството с Хонда съвсем не донесоха желаните резултати, като японците така и не успяват да осигурят качествена задвижващата система. Освен сериозния пасив по отношение на мощността, такъв има при надеждността, като всичко на всичко след 10 кръга Макларън спечели едва 2 точки при конструкторите.

Завинаги верни: Феновете на Макларън не знаят друг начин

Вече има индикации, че отборът може би ще се откаже да поднови договора с Хонда и ще поднови друго сътрудничество – с Мерцедес, чийто двигател се представя на топ ниво вече 4 поредни години. Това би бил ход, който ще окаже огромно влияние върху посоката, която Алонсо ще избере за кариерата си.

„Всичко зависи от тях (шефовете – б.р.), но определено всеки би искал да вземе решението по-скоро рано, отколкото късно. Така ще можем да направим по-добра подготовка за следващата година. Предполагам, че шефовете се опитват да действат изпреварващо”, заяви двукратният световен шампион.