Президентът на Ферари Серджо Маркионе по категоричен начин пресече появилите си слухове за евентуално завръщане на Фернандо Алонсо в неговия тим от Формула 1. Италианецът красноречиво заяви, че „скудерията” не проявява дори нищожен интерес към подобна възможност.

Двукратният световен шампион премина във Ферари през 2010 година и остана в отбора до 2014-а, когато обаче отношенията между него и ръководството вече бяха стигнали най-ниската си точка. Те започнаха да се влошат през последните 2 сезона от престоя на испанеца и макар двете страни да се постараха да запазят добрия тон, за никого не остана тайна с колко негативни емоции бе натоварена раздялата.

Бриаторе удиви: Не е изключено Алонсо да се завърне във Ферари

В момента пилоти на Ферари са Себастиан Фетел и Кими Райконен, като договорите им изтичат в края на годината. Дотук няма информации да са започнати преговори с когото и да е от тях, което дава широко поле за спекулации. Мениджърът на Алонсо – небезизвестният Флавио Бриаторе бе човекът, който подметна, че клиентът би могъл отново да стъпи на Маранело.

Шефът на Макларън: Не знам как ще задържим Алонсо

Това, изглежда, няма да се случи, докато нещата зависят от Маркионе. „Алонсо може и да е показал желание за завръщане, но няма да намери правилният отговор от наша страна. Ние не се интересуваме (от тази възможност – б.р.)”, коментира големият бос.

Маркионе: Ако Фетел иска да остане, всичко е уредено

„Колкото до Макс Ферстапен, все още не сме подписвали нищо. Преди да е изтекла годината, ще знаете кой ще кара за нас през следващия сезон”, допълни Маркионе.

Договорът на 35-годишният Алонсо с Макларън също изтича в края на годината.