Привържениците на Макларън демонстрираха висок дух по трибуните на „Силвърстоун” по време на първата свободна тренировка, предшестваща Гран При на Великобритания. Част от тях издигнаха недвусмислен плакат в подкрепа на един от традиционните тимове, който в момента обаче преминава през може би най-тежкия период в своята история.

Мерцедес непоклатими в първата тренировка на "Силвърстоун"

Предстоящият уикенд във Формула 1, на който можете да се насладите в ефира на DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY, се очертава да бъде много тежък за дуета Стофел Вандоорн – Фернандо Алонсо и по-специално за испанеца. Той ще кара с нов двигател, след като в Австрия се върна към по-ранна спецификация, а заради новата мотор-генераторна група ще получи санкция от 5 позиции. Има голяма вероятност доставчикът на двигатели Хонда да промени ще елементи по задвижващия блок, което да резонира в допълнителна загуба на позиции за 35-годишния ветеран.

Алонсо пак ще преглъща наказание заради Хонда

Въпреки всичко британските привърженици на Макларън не губят надежда, че рано или късно слънцето ще изгрее на тяхната улица. Подкрепата към отбора беше на изключително ниво по време на първата сесия в петък, а в събота и неделя се очаква да бъде дори по-сериозна.