Отбелязването на 50-годишния рожден ден на Михаел Шумахер бе сред знаковите събития в началото на 2019 година в моторния свят.

Единственият засега седемкратен световен шампион постигна едни от най-големите си успехи с екипа на Ферари. В тази връзка и по случай юбилея му, Скудерия почете легендата със специална изложба, кадри от която може да видите в прикачената галерия. Събитието, което се проведе на 3 янаури (навръх рождения ден на Шумахер) бе замислено, от една страна, да напомни впечатляващите постижения на Шуми, а от друга – като знак на благодарност за стореното от него в годините назад.

Един голям шампион на 50!  

Иначе Шуми продължава възстановяването си, след кошмарния инцидент във Френските Алпи на 29 декември 2013 година. Тогава при каране на ски пилотът падна и удари главата си в скрита под снега скала. Той получи тежка черепно-мозъчна травма и се наложи да бъде приведен в състояние на изкуствена кома от лекарите в Гренобъл. След като се събуди Шумахер бе преместен в клиника в Лозана, а от есента на 2014 година се възстановява в семейната къща край Женевското езеро.

Шумахер на 50: Какво знаем за състоянието му?

За състоянието на големия състезател се знае малко, но огромното множество от феновете му не спира да се моли за неговото оздравяване.

Семейството на Шумахер: Бъдете сигурни, че е в най-добрите ръце