Семейството на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер разпространи официално съобщение до феновете на легендарния пилот във връзка с предстоящия му юбилей. Ден преди Шуми да навърши 50, най-близките му увериха, че германецът е в най-добрите ръце и разкриха, че са щастливи, че могат да отбележат датата 3 януари заедно.

Освен това, от фамилията съобщиха още, че навръх празника на Шумахер ще бъде пусната специална апликация за него, която ще показва успехите и рекордите, които е постигнал.

„Доволни сме, че ще отпразнуваме 50-годишнината на Михаел утре (3 януари – бел.ред.) всички заедно и сме благодарни с цялото си сърце, че това може да се случи. Като подарък за него, за вас и за нас, фондация Keep Fighting създаде виртуален музей. Официалната апликация на Михаел Шумахер ще бъде пусната от утре (четвъртък), за да може да си припомним неговите успехи. Тази апликация е друга цел на нашите усилия да намерим справедливост за него и за вас, празнувайки постиженията му. Надяваме се да се забавлявате с нея“, пише в посланието на семейството, което продължава:

„Михаел може да е горд с постигнатото, ние също сме. Затова искаме да напомним за стореното от него чрез изложбата на частната колекция на Михаел Шумахер в Кьолн, публикувайки спомени в социалните мрежи и продължавайки благотворителната работа на фондацията му Keep Fighting. Искаме да празнуваме неговите победи, рекордите му и оттеглянето му“.

„Може да сте сигурни, че Михаел е в най-добрите ръце и правим всичко по човешките сили, за да му помогнем. Молим ви, разберете ни, че следваме волята на Михаел да не говорим публично за толкова деликатната тема, свързана със здравословното му състояние. В същото време ви желаем щастие и здраве през новата 2019 година“, се пише още в съобщението.  

Припомняме, че Михаел Шумахер пострада при каране на ски във Френските Алпи на 29 декември 2013 година. Той падна и след като удари главата си в скрита под снега скала, получи тежка черепно-мозъчна травма. Пилотът бе вкаран от медиците в състояние на изкуствена кома, за да бъде животът му спасен. След като се събуди, Шумахер бе преместен в клика в Лозана, а от есента на 2014 година Шумахер се възстановява във фамилната къща край Женевското езеро.

Още новини: 

Жан Тод разкри: Гледах Гран При на Бразилия с Шумахер 

Мениджърът на Шумахер: Здравето на Михаел е семейна тайна