Макларън реши да смени подхода си при преговорите за нов договор с Люис Хамилтън и отправи нова оферта, която е доста по-висока от предишната.

Контрактът на британеца изтича в края на 2012 година, което породи редица спекулации, че пилотът е пред преминаване в Мерцедес. Неговият екип от мениджъри в момента води паралелни преговори и с двата отбора, като не е тайна, че предложението на Мерцедес бе далеч по-добро.

В условията на открита битка обаче „сребърните стрели“ се отказаха от идеите си да намалят заплатата на водещия си пилот през този сезон, а му предложиха 12 милиона паунда на сезон.

Все пак вариантът на Мерцедес съвсем не е за пренебрегване, тъй като дава на Хамилтън много по-голяма свобода да сключва лични спонсорски контракти. В Макларън обаче са измислили „отговор“ и на това, като в офертата има по-сериозни бонуси за представяне в състезанията.

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун също не пропусна да коментира ситуацията, като сподели, че е наясно с решението на Хамилтън и то е не е в полза на Макларън. Всичко това обаче се случи преди „сребърните стрели“ да отправят настоящето си предложение.