Люис Хамилтън заяви, че няма да остави слуховете и „глупостите“ около преговорите за новия му договор с Макларън да го разсеят от главната му цел за сезона – спечелване на втора световна титла във Формула 1.

Британецът, чийто договор със сребърните стрели изтича в края на сезона, се оказа в центъра на мощни спекулации, че е пред преминаване в Мерцедес, където ще замести Михаел Шумахер. Самият той наля още масло в огъня, като по време на рекламна визита в Мумбай заяви, че може да подпише договор с всеки тим.

„Нямам краен срок пред себе си“, сподели 27-годишният пилот. „Фокусиран съм изцяло върху титлата.“

„Разбира се, по някое време трябва да уредя и този върпос, но имам хора, които в момента работят по тези преговори. Има много спекулации, появяват се доста истории, които не са верни“, каза още британецът.

„Всички достатъчно добре знаем, че хората пишат разни неща, а те не винаги се оказват верни. Важното е да бъда на 100 процента съсредоточен върху победите, като по този начин ще дърпам отбора напред. Тук съм от 13-годишен и работихме доста от 2009-а насам, за да спечелим шампионата и най-накрая сме на позиция, от която можем да го направим. Затова не трябва да се разсейвам от глупостите, които се пишат напоследък“, завърши Хамилтън.