След поредната издънка на Люис Хамилтън, който през миналата седмица публикува на профила си в „Туитър“ секретни данни от телеметрията на болида си, неговият бивш шеф в МакЛарън Еди Джордан предположи, че британецът вече е подготвил преминаването си в Мерцедес.

Според прогнозите на Джордан то ще стане факт след края на сезона и се очаква съвсем скоро да бъде обявено от двете страни. „Вярвам, че Хамилтън и Мерцедес вече са се договорили около личните му условия“, каза сънародникът на пилота пред „Би Би Си“. „Преговорите все още продължават, но смятам, че почти всичко е готово. Явно Михаел Шумахер напуска и Люис ще го замести.“

От МакЛарън обаче побързаха да отрекат информацията на Джордан. „Мениджърите на Хамилтън ни увериха, че тази история не отговаря на истината“, отвърнаха от щаба на „сребърните стрели“. Същите тези представители обаче дадоха индикации преди началото на сезона, че преговарят с няколко отбора от Формула 1, в това чилсо Ферари и Мерцедес, за евентуално преминаване на Люис при тях от 2013 година.