Изпълнителният директор на Макларън във Формула 1 Зак Браун увери феновете, че тимът и неговият партньор Хонда полагат всички усилия, за да разрешат проблемите по болида за 2017 година.

Третата година от съвместното начинание на двете маркови компании не започна по най-добрия начин, като в Австралия тимът бе много, много далеч от останалите си конкуренти. Ядовете с двигателите на Хонда започнаха още в предсезонните тестове, но Зак Браун не губи надежда.

„Определено величината на проблемите, които изпитахме в Испания, беше неочаквана“, каза той. „Знаехме, тъй като от Хонад ни казаха, че с начина, по който е направен редизайн на двигателя, те поемат известни рискове. Затова и тестовете не бяха приятни.“

„Работим здраво по това. Мисля, че ако някой си мисли, че просто си стоим, ще сбърка много. Ходим до Сакура (където е базата на Хонда – б.р.) често, Ерик Булие (състезателният директор на Макларън – б.р) е там всяка седмица. Такива неща се случват все пак. Това е тежък спорт, а Мерцедес, Ферари и Хонда имаха голям аванс пред Хонда.“

„Те рискуваха с преработването на новите двигатели и това не се получи. Нещата са такива каквито са, сега просто трябва да работим здраво, за да ги подобрим. Рено също имаше сериозни проблеми преди две години и постигна някои значителни подобрения в хода на сезона, затова вярвам, че ние можем да направим същото“, завърши Браун.