Бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард показа ясно какво мисли за работата на Хонда като доставчик на двигатели за Макларън през последните 3 години. Колоритният британец съвсем не е впечатлен предвид огромните трудности за отбора в предсезонните тестове за 2017 година.

Култард кара за Макларън в периода 1996-2004 година и няма как да не се вълнува от случващото се в тима. То не е никак радващо, тъй като заради проблемния двигател на Хонда болидът навъртя най-малко обиколки в сравнение с всички останали.

„Ситуацията наистина е тревожна. Това е третата година от партньорството“, коментира Култард по време на своя визита в Баку, Азербайджан. „Някой ще каже: „Окей, това са години за развитие пред Хонда, те нямаха толкова време като останалите производители“, ала все пак шампионатът не се казва „Формула Извинете“, а Формула 1.“

„Или ще донесеш резултати или си тръгваш, за да се занимаваш с друго. Всичко, което се случва, има много обезсърчителен ефект върху отборния дух в Макларън. Същото важи и за спонсорите.“

„Очевидно има някакво объркване в управлението. На никого не му е забавно, когато такъв велик, исторически отбор преминава през подобни трудности. Очевидно има проблем в комуникацията. Ако Макларън и Хонда си общуваха както е редно по отношение работата на двигателя, мислите ли, че отборът щеше да сложи такъв двигател в колата си, при положение, че е наясно с колко много изостава от останалите. Не може да си позволиш слаб сезон във Формула 1, какво остава за два или дори три? Изглежда сегашната година ще е точно такава“, каза Култард.