От Хонда изразиха твърда увереност, че ще отстранят проблемите по двигателя, с който снабдиха Макларън през 2017 година. Японците се категорични, че до началото на сезона с Гран При на Австралия (23-26 март).

Автомобилният производител за пореден сезон показва трудности да се нагоди към хибридните технологии при двигателите, а от това страда представянето на Макларън. Азиатците се надяваха на сериозен пробив през тази година, но вместо това положението като че ли се влоши, а британският тим завърши на дъното в класацията по изпълнени обиколки през 8-те дни на тестове в Барселона.

Шефът на Макларън: Хонда не може да оправи всичко за една нощ

Очевидна е и разликата в скоростта между колата на Макларън и останалите конкуренти. Директорът на Хонда по операциите във Ф1 Юсуке Хасегава заяви, че този дефицит трудно ще бъде наваксан, но компанията му ще се постарае да подобри драстично надеждността на двигателя.

Вече не е забавно: Мизерията в Макларън е пълна

„Най-голямото разочарование към този момент е в нивото на представяне. В това отношение изобщо не сме конкурентни“, коментира Хасегава. „Мисля, че проблемите с надеждността ще ги отстраним до Мелбърн. Поне спрямо тези, които се получиха, предприехме контрамерки и всичко трябва да е точно.“

Сезонът не е почнал, а Алонсо изригна срещу своите

„Само за две седмици обаче ще е много трудно да изстискаме още мощност и представяне. След няколко състезания може би ще направим стъпка напред и в това отношение“, добави японецът.